Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar, döviz kurlarının değişkenliği ve ÖTV zamlarıyla birlikte Türkiye'de sürekli gündemde kalmaya devam ediyor. Ancak bu kez sürücüler için sevindirici bir gelişme yaşanıyor. Yurt dışı petrol fiyatlarındaki gerilemenin ardından, 23 Ağustos 2024 tarihinden itibaren benzin fiyatlarında 1 lira 46 kuruşluk bir indirim uygulanacağı bildirildi.

Antalya’da Et Fiyatları Üzerine İddiaya Girdi! İddiayı Kaybedince Meclis Önünde Et Döner Dağıttı Antalya’da Et Fiyatları Üzerine İddiaya Girdi! İddiayı Kaybedince Meclis Önünde Et Döner Dağıttı

Global piyasalardaki bu düşüş, Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarına olumlu yansırken, tüketicilerin akaryakıt masraflarında bir miktar rahatlama sağlaması bekleniyor. İndirim uygulaması, benzin tüketicileri için bir nebze de olsa bütçelerini koruma imkanı sunacak.

Ancak, döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve iç piyasalardaki arz-talep dengesi, akaryakıt fiyatlarının gelecekteki seyrini etkileyebilecek unsurlar arasında yer alıyor. Tüketicilerin bu durumu yakından takip etmesi önem taşıyor.

Kaynak: En Son Haber