Alanya'da Eğitimde Şok Gelişme! Alanya’nın 77 Yıllık Efsane Lisesi Kapatıldı! Alanya'da Eğitimde Şok Gelişme! Alanya’nın 77 Yıllık Efsane Lisesi Kapatıldı!

Dün ÖSYM tarafından YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversitelerin boş kontejanlarına yerleşen öğrenciler nasıl kayıt yaptıracağını araştırıyor. Yedigünhaber.com bu sorunun cevabını sizler için araştırdı. 

Açıklamaya göre üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.

Elektronik kaydı tercih istemeyen veya elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracak. Öğrenciler yüz yüze kayıt yaptırmak için kazandığı üniversitenin kayıt kılavuzu şartlarını öğrenip, istenen belgelerle yüz yüze kayıt yaptırabilecekler. Bunun için de öğrencilerin yüz yüze kayıt tarihleri ile elektronik kayıt günlerini karıştırmaması gerekiyor. 
 

Editör: Can KISA