GÜNDEM

EK MTV Ödemesine İptal Kararı Mı Verildi?

Anayasa Mahkemesi'nin ikinci kez veya ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alımının Anayasa'ya aykırı olduğu belirtilerek düzenlemenin iptaline karar verildiği iddia ediliyor.

Abone Ol

Yenigün’de yer alan habere göre; 2023 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ek ödemesinin ilk taksit ödeme süresi için son gün yaklaşıyor. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren ek MTV ödemeleri için son tarih 31 Ağustos olarak belirlendi. İkinci taksitin ise kasım ayında ödenmesi gerekecek. Ancak gözler, dava sonucunda olası bir iptal kararı alınıp alınmayacağına çevrildi. 

EK MTV ÖDEMESİ İPTAL EDİLDİ Mİ?

Türkiye Anayasa Mahkemesi, 2003 tarihli bir kararla ikinci kez veya ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alımının Anayasa'ya aykırı olduğunu belirterek düzenlemenin iptal edilmesine karar verdi. Anayasa Mahkemesi'nin 2003 tarihli kararı, vergi düzenlemelerinin temel hak ve özgürlüklere uygun olup olmadığını denetleme yetkisi kapsamında alınmış önemli bir karar olarak öne çıkıyor. Bu karara göre, bireylerin ikinci kez veya ek olarak Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemek zorunda bırakılması Anayasa'ya aykırıdır ve vergi mükelleflerinin temel haklarına müdahale anlamına gelir.