Alanya,1 Mayıs-17 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen trafik uygulamaları ile safari araçları üzerinde yoğun denetimler yapıldı. Emniyet ve jandarma ekipleri, bölgedeki turizm faaliyetlerini yürüten safari araçlarını kapsamlı bir şekilde kontrol etti.

Alanya’da Çöp Kovasıyla ATM’lere Saldıran Şahsın Ceza Belli Oldu! Alanya’da Çöp Kovasıyla ATM’lere Saldıran Şahsın Ceza Belli Oldu!

Emniyet Bölgesinde Yapılan Uygulamalar:

Emniyet bölgesinde toplam 342 safari uygulaması gerçekleştirildi. Bu uygulamalar kapsamında519 safari sürücüsü kontrol edilirken, 240 sürücüye cezai işlem uygulandı. Yapılan denetimlerde 7 safari aracı trafikten men edilirken, bir sürücünün ehliyetine de el konuldu. Emniyet ekipleri, sürücülerin SRC belgesi, psikoteknik belgesi, emniyet kemeri kullanımı ve fazla yolcu alma gibi kurallara uymaması sebebiyle toplamda 922 bin 666 TL ceza uyguladı.

Bir 1 kişi, harita ve şunu diyen bir yazı 'SAFARİ ARAÇLARI DENETİMLERİ 1-MAYIS-17EKİM 1-MAYIS- 17 EKİM AUREICOANMUBITE បាស1សេ CUNMURITOZ 2024 AMARACAS ALANYA İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ SAFARI ARAÇ DENETİMLERİ 342 519 7 Safari Aracı uygulaması uygulamasıyapılmış yapılmış Safari sürücüsü kontrolü yapılmış Safari Aracı Trafikten Men Edilmiş Sürücünün Ehliyetine El Konulmuştur 240 Safari sürücüsüne |cezai işlem uygulanmış SRC Belgesi bulunmamak Safari sürücülerine ceza türleri bakımından Emniyet kemeri takmamak Psikoteknik Belgesi bulunmamak Araçta Fazla yolcu bulundurmak Alanya' da Emniyet bölgesindeki Safari Araç sürücülerine belirtilen tarihlerde; 922.666,00TL 00TL Cezai işlem uygulanmıştır.' görseli olabilir

Jandarma Bölgesinde Yoğun Denetim:

Jandarma bölgesinde de 456 safari uygulaması gerçekleştirildi. Burada 4 bin 22 safari sürücüsü kontrol edilirken, 380 sürücüye cezai işlem yapıldı. Ayrıca, 2 turizm firmasına ceza uygulandı ve 1 firma safari faaliyetinden men edildi. Jandarma ekipleri, 7 safari aracını trafikten men ederken, bir sürücünün ehliyetine de el konuldu. Bu denetimlerde toplamda 689 bin 11 TL cezai işlem uygulandı.

Bir harita ve yazı görseli olabilir

Genel Denetim Sonuçları:

Emniyet ve jandarma bölgelerinde yapılan denetimlerde toplam 798 safari aracı kontrol edildi. Bu işlemler sonucunda 620 sürücüye ceza verildi, 28 araç trafikten men edildi ve 2 sürücünün ehliyetine el konuldu. Yapılan toplam cezai işlem tutarı ise 1 Milyon 611 bin 677 TL olarak belirlendi.

Bir yazı görseli olabilir

Alanya'nın huzur ve güvenliği için yürütülen bu denetimlerin devam edeceği vurgulanırken, yetkililer, bölgedeki trafik güvenliğinin artırılması amacıyla 7/24 çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.Halkın güvenliği ve huzuru için gerçekleştirilen bu uygulamaların, turizm sezonunda güvenli bir ortam sağlamak adına büyük öneme sahip olduğu ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi